Even voorstellen

Mijn naam is Jane. Ik ben psychosociaal ondersteuner en coach op het gebied van acceptatie en duurzame leefstijlverandering bij chronische ziekte.

Ik kijk graag met een brede blik naar gezondheid en vooral naar de persoon in de volledigheid. Waarom? Omdat je MEER bent dan je ziekte!

Mijn overtuiging is dat iedereen zelf invloed kan uitoefenen op hun gezondheid en beter kan leren omgaan met hun ziekte. Iedereen heeft daar wel eens wat steun bij nodig en daar hoeft niemand zich voor te schamen. Want ingrijpende gebeurtenissen zorgen nu eenmaal dat iemand emotioneel en lichamelijk veel te verwerken krijgt en daardoor uit balans kan raken. Daarom sta ik klaar voor diegenen die hulp willen bij het vinden van een nieuwe positieve en gezonde balans in het leven.

Met een achtergrond en ervaring als psychosociaal ondersteuner, voedingsdeskundige en onderzoeker, maar vooral ook als ervaringsdeskundige (endometriose en ADD) weet ik hoe het is om te struggelen met gezondheid. Ook ik had moeite met het accepteren van mijn chronische ziektes en om hierin keuzes te maken die goed voor mij en mijn gezondheid zijn. Maar uiteindelijk heb ik het aangedurfd om het proces van verandering te omarmen door allereerst te ontdekken wat voor mij belangrijk is in het leven. Dit maakte het makkelijker om de focus te houden op mijn eigen gezondheid en meer schijt te hebben aan wat anderen vinden van de keuzes die ik hierin maak. Het is een heel proces, maar ik ben blij en trots dat ik die tijd en moeite in mezelf heb gestopt. Want ik voel mij er positiever en gezonder door (lees mijn verhaal hier). En dat gun ik anderen ook!

Dus heb je het gevoel dat je wel wat steun kunt gebruiken, omdat je uit balans bent geraakt of al te lang tegen dezelfde problemen aanloopt en niet verder komt? Neem dan vooral eens contact op. Ik kan je vast ergens bij helpen.

Neem contact op

Of doe eerst wat inspiratie op via Instagram of nieuwsbrief.

Jane Wijbers Positive Balance Team

Opleidingen

Ik vind het belangrijk dat ik beschik over brede specialistische kennis. Een greep uit de opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd:

• Sociaal Pedagogisch Hulpverlening (HBO-opleiding)
• Voeding & diëtetiek (nog in opleiding)
• Basiscursus Acceptance and Commitment Therapy
• Vertrouwenspersoon opleiding
• Verschillende bijscholingen over PDS en FODMAP-dieet (Fodmap Foodies)
• Verschillende bijscholingen over de brein-darm connectie, microbioom en het spijsverteringstelsel
• Verschillende bijscholingen rondom diversiteit en inclusiviteit (Movisie)
• Verschillende masterclasses over de psychologie van eetgedrag
• Basiskennis psychiatrie
• Training Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling