Inspiratiesessie

Korte vragen over voeding- en leefstijl of behandeltraject ziekenhuis

Een inspiratiesessie is een eenmalig online consult en is bedoeld voor korte vragen. Deze vragen kunnen gaan over voeding- en leefstijlaanpassingen. Bijvoorbeeld als je overweegt aanpassingen te maken in je leefstijl en op zoek bent naar betrouwbare informatie en de mogelijke effecten ervan. Of misschien ben je al zelfstandig aan de slag gegaan en wil je weten of je op de goede weg bent.

Daarnaast is een inspiratiesessie ook geschikt als je gediagnosticeerd bent met endometriose en wilt praten met een andere zorgverlener over je behandeltraject in het ziekenhuis. Dit gesprek is niet bedoeld voor medisch advies, maar wel om je extra informatie en ondersteuning te bieden om voor jezelf passende keuzes te maken in jouw behandeltraject. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar aanvullende betrouwbare informatie over behandelingen, als je niet goed begrijpt wat de diagnose en/of behandeling voor jou betekent of als je twijfels hebt over de voorgestelde behandelmethode. Daarnaast is voorbereiding op een belangrijk gesprek met een arts ook mogelijk of als je meer wilt weten over je rechten en plichten als patiënt.

Positive Balance werkt nauw samen met gespecialiseerde gynaecologen en andere zorgprofessionals die werkzaam zijn in de endometriosezorg. Wij willen dat je de zorg krijgt die je nodig hebt en hopen je met onze kennis en ervaring op weg te helpen in jouw behandelproces.

Het is belangrijk om te weten dat er geen diepgaande persoonlijke adviezen gegeven kunnen worden. Wel gebruiken we een intakeformulier als basis voor de inspiratiesessie. Op deze manier is er wat meer achtergrondinformatie, zodat er gerichter met je meegedacht kan worden bij je vragen. Heb je een aantal korte vragen of behoefte aan een gesprek, maak dan hier een afspraak voor een inspiratiesessie.