Start met PIT-methode

Wanneer je kiest voor leefstijlcoaching en psychosociale ondersteuning, beginnen we in principe altijd met onze Start met PIT-methode. Dit is het door ons ontwikkelde persoonlijke programma om jou te helpen bij het vinden van jouw optimale welzijn. Het ondersteunt je bij het ontdekken van wat voor jou echt belangrijk is en wat je gelukkig maakt in het leven. We onderzoeken ook of je genoeg aandacht besteedt aan deze aspecten. Door dit inzicht wordt het gemakkelijker voor jou om keuzes te maken die goed zijn voor je gezondheid, zelfs in een druk leven vol verleidingen.

We ondersteunen je om je weg te vinden naar een gezonder en gelukkiger leven. Daarbij gebruiken we vooral bewezen methoden die gebaseerd zijn op feiten en ervaringen om je te helpen.

In het kort

Start met PIT staat voor Prikkel, Inzicht en Tijd. Deze drie onderdelen zijn in mijn ogen essentieel om bewuste verandering aan te gaan en vooral om van deze verandering een fijne en gezonde gewoonte te maken. Het staat voor het bekrachtigen en borgen van jouw motivatie om te veranderen.

Prikkel

Inzicht

Tijd

Door hier vooraf bewust mee aan de slag te gaan kun jij beter inschatten of je op dit moment over de optimale omstandigheden beschikt om daadwerkelijk een verandering te realiseren. Vanuit hier krijg je zicht op waar je naar toe wil en wat je ervoor nodig hebt om dit bereiken. Het helpt jou om een realistisch actieplan te maken, zodat je op een voor jou haalbare manier kunt werken aan je doelen.

"Wat voor mij echt het verschil heeft gemaakt is dat Jane niet kwam met algemene adviezen, maar echt alles in contact met mij en op maat."

- Emmelie

Eerste sessie

De eerste twee Positive Balance Sessies staan in het teken van Start met PIT. In de eerste Positive Balance sessie bespreken we jouw motivatie, verwachtingen en brengen we je huidige situatie in kaart. Daarnaast maken we een begin met de Start met PIT-methode.

Tweede sessie

Na de eerste sessie maak je een start een aantal opdrachten uit het werkboek Start met PIT. Hiermee krijg je zicht op waar je naar toe wil en wat je ervoor nodig hebt om dit bereiken. In de tweede sessie gaan we hier dieper op in. We bespreken waaraan je wilt werken en ik help je om  hierbij haalbare concrete acties te formuleren om mee aan de slag te gaan in het dagelijks leven.

Het werkboek

Het werkboek Start met PIT krijg je per post opgestuurd. Dit werkboek is gevuld met vragen en oefeningen die helpen om jouw zelfinzicht te vergroten en een realistisch actieplan te maken. Stilstaan bij wat je in werkelijkheid doet, voelt en wil kan soms confronterend zijn en andere uitkomsten geven dan die je in gedachten had. Door vooral open en eerlijk naar jezelf te zijn, ontstaan nieuwe mogelijkheden om op jouw manier invulling te geven aan je leven.