Werkwijze

In het begeleidingstraject wordt gestreefd naar duurzame gedrags- en leefstijlverandering, zodat je nieuwe mogelijkheden ontdekt om comfortabeler te leven met een chronische ziekte en op eigen kracht weer verder kan. Hierin staan de volgende pijlers centraal:

• Leren om met kleine veranderingen de eigen gezondheid en de kwaliteit van leven te verbeteren
• Inzicht vergroten in de eigen fysieke, mentale en sociale gezondheid (in relatie tot de chronische ziekte)
• Eigen vermogen voor zelfzorg en eigen regie versterken
• Focus op goede voeding en een gezonde leefstijl

Daarom is er aandacht voor jou en je gezondheid in de volledigheid. Geen quick fixes, maar een persoonlijke, praktische en positieve aanpak, waarin de focus ligt op wat goed gaat en het uitbreiden van vaardigheden die je al bezit. We gaan samen de verdieping in om jou stap voor stap dichter bij jouw gewenste situatie te brengen. Dit doen we met behulp van gesprekken, oefeningen, tools en handige lijstjes die grotendeels gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten.

Ik vond het eigenlijk heel fijn hoe het voelde alsof ik met een vriendin aan het praten was die wat praktische tips kon geven en stof gaf tot nadenken.

Nina

Praktische informatie

1

Gratis kennismakingsgesprek

Voordat je start met 1-op-1 coaching maken we eerst graag kennis met je om te horen waar jij hulp bij wil. We overleggen dan ook hoe wij jou kunnen ondersteunen. Als wij er allebei een goed gevoel bij hebben, dan kiezen we samen hoe we aan de slag gaan en plannen we een afspraak voor je eerste Positive Balance Sessie: het startgesprek.
2

Intakeformulier bij 1-op-1 coaching

Voorafgaand aan het startgesprek zullen we je vragen om een intakeformulier in te vullen. Hiermee willen we jou en jouw wensen beter leren kennen. Daarnaast zal het invullen hiervan jou inzicht geven waarmee je precies aan de slag wil tijdens de sessies. Op deze manier hebben we een fijne basis om mee van start te gaan.
3

Sessies op basis van jouw behoefte

De 1-op-1 coaching is afgestemd op jouw behoeften en hulpvraag. Na elke sessie krijg je de opdracht mee om oefeningen uit te voeren, om over dingen na te denken of bij stil te staan en/of vaardigheden in de praktijk toe te passen. Jij mag zelf bepalen hoelang jij hiervoor nodig hebt en wanneer er weer een sessie nodig is. Over het algemeen hanteer ik minstens 2-3 weken tussen sessies, zodat je ook echt de kans hebt om aan de slag te gaan en te ervaren wat de oefening voor jou oplevert.
4

Toestemming algemene voorwaarden en privacyverklaring

Bij alle begeleidingsvormen krijg je vooraf de algemene voorwaarden en privacyverklaring toegestuurd, zodat je die goed kunt doorlezen. Zodra je hiermee akkoord gaat, kan de begeleiding van start gaan.
5

Begeleiding zowel in de praktijk als online

Voor 1-op-1 sessies en workshops ben je welkom in onze praktijk in Utrecht. Ook kunnen sessies online plaatsvinden via Zoom. Een inspiratiesessie is enkel online mogelijk.
6

Geen vergoeding via de zorgverzekeraar

Begeleiding via Positive Balance wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Soms zijn werkgevers echter bereid om coaching te vergoeden voor hun medewerkers.
7

Betaling via factuur

Bij 1-op-1 coaching krijg je na elke sessie een factuur toegestuurd. Als je een workshop wil volgen of een inspiratiesessie inplant, dan is de betaling vooraf. Indien het financieel niet lukt om op tijd te betalen, neem dan contact met ons op om dit te bespreken. Dan bedenken we samen wat er wel mogelijk is.
8

Extra ondersteuning via whatsapp of e-mail

Bij de 1-op-1 coaching mag je tussen de sessies door korte vragen stellen via whatsapp of e-mail. Het gaat om vragen die voor mij makkelijk en snel te beantwoorden zijn. Daarnaast is er af en toe contact via whatsapp of e-mail om kort van je te horen of hoe het met je gaat.
9

Start met PIT

In principe gebruiken we ‘Start met PIT’ als basis om aan de slag met jouw hulpvraag, omdat gedrag- en leefstijlverandering een uitdagend proces kan zijn. Als jij al bewust bent van de hoeveelheid PIT waarover jij beschikt dan slaan we deze stap over. Wel beginnen we altijd met een startgesprek waarbij we samen inzoomen op jouw klacht(en) aan de hand van verschillende aspecten uit het leven. Jouw klacht(en) onderzoeken en bespreken we om goed te bepalen waar je hulp bij nodig hebt.